Przepis na lekką wiosenną sałatkę
Nie masz pomysłu na przekąskę do pracy?
A może lekka wiosenna sałatka?
Składniki:
sałata masłowa
rzodkiewki
szczypiorek
jajka
ogórki gruntowe
jogurt grecki
szpinak świeży
cebulka dymka
sok z cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę i szpinak pokrój w paseczki. Rzodkiewkę pokrój w kostkę. Szczypiorek i cebulkę drobno posiekaj. Ogórki obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj składniki w miseczce. Przygotuj sos i polej nim sałatkę: połącz jogurt z sokiem z cytryny i przyprawami, dokładnie wymieszaj. Możesz podać z grzankami lub pieczywem żytnim.
Smacznego!