Vege wrapy – prosty przepis!

Vege wrapy na przekąskę do pracy czy szkoły?!

Znudziły Ci się już kanapki na II śniadanie? A może warto wypróbować nowy pomysł na pyszne tortille? Tym razem wersja vege 🙂

Wrapy z hummusem, cukinią i pomidorem:

Składniki:

  • mąka pszenna pełnoziarnista lub inna
  • sól
  • olej rzepakowy
  • woda
  • ciecierzyca (może być ugotowana lub z puszki)
  • czosnek
  • tahini
  • sok z cytryny
  • cukinia
  • pomidor
  • oregano
  • roszponka
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Wrapy – zmieszaj mąkę, sól, wodę i olej. Uformuj ciasto, rozwałkuj. Smaż placki na rozgrzanej patelni.
Hummus – zblenduj ciecierzycę, tahini, czosnek, sok z cytryny na gładką pastę.
Warzywa – cukinię pokrój na plasterki, dopraw, polej oliwą i grilluj lub piecz w piekarniku do miękkości. Pomidora pokrój w plasterki, roszponkę posiekaj.
Przygotowane wrapy posmaruj hummusem, wyłóż warzywami i zwijaj.

Smacznego!

Zostaw komentarz!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *