Vege wrapy na przekąskę do pracy czy szkoły?!
Znudziły Ci się już kanapki na II śniadanie? A może warto wypróbować nowy pomysł na pyszne tortille? Tym razem wersja vege 🙂
Wrapy z hummusem, cukinią i pomidorem:
Składniki:
- mąka pszenna pełnoziarnista lub inna
- sól
- olej rzepakowy
- woda
- ciecierzyca (może być ugotowana lub z puszki)
- czosnek
- tahini
- sok z cytryny
- cukinia
- pomidor
- oregano
- roszponka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Wrapy – zmieszaj mąkę, sól, wodę i olej. Uformuj ciasto, rozwałkuj. Smaż placki na rozgrzanej patelni.
Hummus – zblenduj ciecierzycę, tahini, czosnek, sok z cytryny na gładką pastę.
Warzywa – cukinię pokrój na plasterki, dopraw, polej oliwą i grilluj lub piecz w piekarniku do miękkości. Pomidora pokrój w plasterki, roszponkę posiekaj.
Przygotowane wrapy posmaruj hummusem, wyłóż warzywami i zwijaj.
Smacznego!