W celu umówienia się na konsultację, prosimy o kontakt na adres: kontakt@nutristyle.pl
Kilka słów o mnie:
Do moich dietetycznych “koników” należy dieta w chorobach tarczycy, w szczególności niedoczynności i chorobie Hashimoto. Wciąż martwi mnie to, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że w tych jednostkach chorobowych dieta to podstawa oraz możliwość normalnego funkcjonowania! Jestem jednak świadoma, że dobrze dobrany plan żywieniowy to nie wszystko. Dlatego zawsze staram się zachęcić moich podopiecznych do aktywności fizycznej. Rower? Cross-fit? A może siłownia? Każda forma będzie doskonała, jeśli będzie sprawiać Ci przyjemność i przyczyni się do poprawy stanu zdrowia 🙂 Warto również szczegółowo omówić Twoją sytuację kliniczną, aby sprawdzić, czy nie potrzebujesz dodatkowego wsparcia suplementacyjnego. Znając wyniki badań będę mogła zaproponować preparaty, których kompozycja będzie dobrane indywidualnie dla Ciebie.
Daje Ci dietę, którą zapewnia efekt
Skuteczność swojej pracy mierzę w ilości zmienionych nawyków żywieniowych u innych, którzy realizując plan, jako efekt uboczny gubią kilogramy! Na rynku do kupienia jest wiele gotowych diet, które nie są ani smaczne, ani proste w przygotowaniu ani tanie. Kluczem do sukcesu jest jeść smacznie i krok po kroku osiągnąć upragniony efekt.
Współpraca
Jako dietetyk cenię sobie szczerość i zaangażowanie pacjentów. To mój klucz do dobrej i owocnej współpracy. W pracy staram się być konsekwentna i wymagająca, jednak nie można odmówić mi empatii i wyrozumiałości. Dzięki stosowaniu różnych metod monitoringu, moi podopieczni wiedzą, że praca ze mną to nie przelewki a proces, który daje mierzalne efekty.
Studia:
Ukończyłam dwa kierunki związane z żywieniem:
W trakcie studiów brałam aktywny udział w wydarzeniach Żywieniowego Koła Naukowego. W 2016 roku postanowiłam uzupełnić swoją wiedzę dietetyczną, również studiami z zakresu psychologii. To pomaga zrozumieć mi pewne mechanizmy kierującymi naszymi wyborami oraz zachowaniami. Swoją wiedzę aktualizuję biorąc udział w szkoleniach, m in. z zakresu diagnostyki laboratoryjnej, dietoterapii w chorobach tarczycy, PCOS, insulinooporności.
W kuchni:
Układając wytyczne dla pacjentów, zawsze staram się wdrożyć nowe rozwiązania również w swojej kuchni. Jako dietetyk staram się świecić przykładem dla moich podopiecznych i stale testować inspiracje kulinarne przed wprowadzeniem do diety 🙂
pozdrawiam,
Agnieszka Kubasińska-Sajnóg